Marianao Té Cor, la iniciativa comunitària impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l’Ajuntament de Sant Boi, ha obtingut el Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social, amb una dotació econòmica de 6.000 euros. El premi reconeix persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixin la cohesió social i de servei al país, sobretot dels col·lectius que són susceptibles de patir discriminacions.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, ha estat l’encarregat de lliurar els premis, acompanyat pel director general d’Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs i Pérez, en un acte que s’ha celebrat al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

Aquests guardons, convocats per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, tenen com a objectiu reconèixer i difondre les accions i els treballs fets que, des d’àmbits professionals i franges d’edat diferents, tractin els valors cívics o proposin reflexions i actuacions en relació amb aquesta matèria.

La ciutat de Sant Boi és doblement premiada

A més de Marianao Té Cor, també s’ha premiat amb el Premi de Civisme a la Innovació el projecte d’abordatge de l’assetjament escolar i la violència escolar impulsat per l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat Irrupció restaurativa: aules, claustres, comunitats i normes immunològiques davant la violència. Aquest guardó premia les accions que, un cop posades en pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d’un col·lectiu específic com del conjunt de la societat.