Els dies 5, 6 i 7 de juny van tenir lloc les jornades anuals del Projecte ICI, un projecte de l’obra social “la Caixa” que té per objectiu final enfortir les comunitats locals. Les jornades es van centrar en el repte principal que comparteixen tots els territoris que desenvolupen aquesta iniciativa: la sostenibilitat futura del procés comunitari, i van reunir representants polítics, tècnics municipals i d’entitats socials. 

L’equip tècnic de la Fundació Marianao va comptar amb l’acompanyament i suport de l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que va participar en una taula rodona, i la directora de l’Àrea de Benestar i Ciutadania de l’Ajuntament de Sant Boi, Sònia Guerra. A la seva ponència, l’alcaldessa va abordar el repte de la sostenibilitat a partir de les relacions de partenariat públic-privat i va explicar l’experiència del projecte comunitari a Marianao, tot fent incidència en la importància de les relacions col·laboratives entre les administracions i les organitzacions privades. 

A més, les jornades també van servir per poder compartir amb la resta de territoris i equips experiències d’èxit i també per aprofundir de la mà de diversos experts en diferents qüestions com el diàleg interreligiós, la interrelació entre la convivència intercultural, les polítiques públiques i la participació o estratègies per afrontar les properes eleccions municipals, entre d’altres.