Marianao batega és una iniciativa comunitària per interventir artísticament places i espais públics del barri. A partir de tres eixos principals que són la infància, la gent gran i la diversitat funcional, s’organitzen tallers participatius amb la ciutadania per fer una anàlisi crítica de la situació de cada col·lectiu a la ciutat i després dissenyar les intervencions que es faran a places i carrers.

La primera acció que s’ha realitzat ha estat a les voreres dels carrers que envolten la rotonda de la Ronda Sant Ramón amb els carrers Girona i Benviure, en les quals infants i joves han pintat diferents figures i frases que reivindiquen els seus pensaments i sentiments. “Més verd”, “menys burilles” o “més ombra” són alguns dels missatges que podem llegir.

Es tracta d’una activitat en la qual han participant nens i nenes de la Plataforma Educativa Salesiana, Semilla de Trigo i la Fundació Marianao, entre d’altres, acompanyats per l’il·lustrador santboià Iván Bravo.

Marianao batega és una iniciativa impulsada des de Marianao Té Cor per potenciar la participació de la ciutadania i la reapropació de l’espai públic, i compta amb la participació d’altres entitats, serveis i l’administració pública.