Inclusió Social

Projecte David

El Projecte David treballa per estar al costat de les persones amb problemes penals i penitenciaris, oferint assessorament jurídic i suport personal.

A la Fundació Marianao sabem que les persones amb menys recursos no tenen accés a la informació i assessorament necessaris per moure’s en l’entramat jurídic i legal i defensar els seus drets. A més, els problemes penals i el pas per la presó sovint és el final d’una espiral de trencaments i exclusió. Per això, acompanyem persones de Sant Boi i el Baix Llobregat que volen orientació jurídica penal o penitenciària i suport personal en el seu procés de reinserció. Al Projecte David som especialistes en acompanyar persones que, a més de tenir problemes amb la justícia, també presenten problemes de salut mental o consum de drogues.

Un equip format per una jurista penal, una educadora social i criminòlogues treballen per donar assessorament jurídic gratuït perquè les persones en situació de major vulnerabilitat puguin exercir la defensa dels seus drets. També donem suport emocional i les acompanyem en el seu procés de reinserció treballant en xarxa amb professionals i recursos de l’àmbit de les addiccions, la salut mental i la inserció laboral.

Com ho fem?

Quan es tenen problemes penals

Quan s’està en llibertat i es té un procés judicial obert, assessorem jurídicament i donem suport personal. La jurista i l’educadora social  treballen en equip amb la persona atesa, els professionals i agents sociojurídics.

Quan s’està a la presó

Visitem i fem costat a les persones a la presó i treballem en coordinació amb l’equip del centre penitenciari.

Fem visites a centres penitenciaris, comunitats terapèutiques, Centres d’Acompayament i Seguiment a les Drogodependències, entre d’altres.

Quan se surt de la presó

Quan es comença a sortir al carrer o es compleix una mesura penal en medi obert, acompanyem en el procés de reinserció social. També fem acompanyaments a jutjats i recursos socials per donar suport en la realització de tràmits i gestions.

Lluitem contra l’estigma

Des de la Fundació Marianao impulsem campanyes i participem en xerrades i col·loquis per  apropar la realitat de les persones que han estat o estan a la presó. L’exposició (In)visibles o Printing Freedom son algunes de les iniciatives impulsades per lluitar contra l’estigma en els darrers anys.

Vols més informació?    Dona ara