Inclusió Social

Salut i Addiccions

Acompanyem persones que estan en tractament per deshabituació a substàncies addictives i que volen adquirir hàbits saludables i reforçar les seves capacitats per integrar-se a la comunitat.

Moltes vegades, les persones que pateixen una drogodependència tenen dificultats d’integració social i comunitària. Per això, a la Fundació Marianao donem suport a persones que han decidit començar a portar un estil de vida saludable i necessiten reforçar les habilitats socials, la confiança i la seguretat en si mateixes per millorar el seu benestar personal, familiar i social.

Treballem per fomentar hàbits saludables, reforçar l’autoestima i l’autonomia perquè les persones adquireixin aprenentatges i tècniques que els seran d’ajuda en el seu procés de tractament i deshabituació al consum de substàncies addictives.

Com ho fem?

Grup de promoció de la salut

Un programa grupal de reinserció social per fomentar hàbits saludables, aprenentatges i tècniques de suport als tractaments de deshabituació.

Des d’una vessant educativa, es promou el manteniment de l’abstinència potenciant les capacitats de cada persona i la seva autonomia. A més del treball grupal, es realitza un seguiment individual amb cada membre participant.

Servei d’Informació i Orientació

Atenem persones i/o famílies de persones que tenen una problemàtica relacionada amb les addiccions, siguin consumidores o estiguin en tractament de deshabituació, i que volen rebre orientació i suport en el tractament, la gestió de plaers i riscos, la integració sociolaboral o la integració sociocomunitària.

Sensibilització amb joves

Realitzem tallers de sensibilització amb adolescents i joves sobre qüestions relacionades amb el consum de substàncies addictives i la promoció de la salut.

Els monogràfics que es realitzen son des de la vessant de la prevenció i la informació.

Treball en xarxa

Treballem en coordinació amb el Centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Sant Boi de Llobregat (CAS Benito Menni),  centre on les persones que atenem realitzen el tractament mèdic.

Vols més informació?    Dona ara