Inclusió Social

Salut Mental

Dinamitzem espais d’oci per persones amb problemes de salut mental perquè surtin de casa, es relacionin, estableixin vincles i participin de la vida comunitària.

Les persones amb problemes de salut mental sovint pateixen situacions d’aïllament involuntari i no gaudeixen plenament del temps d’oci. Per canviar això, a la Fundació Marianao dinamitzem espais d’oci i lleure amb l’objectiu que les persones que hi participen millorin la seva qualitat de vida, l’empoderament i participin a la comunitat.

Tallers de cuina, hort, futbol, informàtica o sortides de cap de setmana són algunes de les activitats que s’impulsen des d’espais assemblearis com el Club Social Marianao, per a adults, i Zagal, per a joves. Alhora, aquestes activitats es realitzen en espais comunitaris per contribuir a lluitar contra l’estigma de la malaltia mental a la comunitat.

A més de les activitats d’oci i lleure, des de la Fundació Marianao també oferim acompanyament i suport individualitzat a totes les persones que participen al programa de salut i treballem conjuntament amb elles un pla de treball que promogui el desenvolupament de l’autonomia, l’empoderament i la integració social.

Participant del Club Social de la Fundació Marianao

“Al Club Social he conegut molta gent i també m’he conegut a mi mateix. Jo visc Marianao com si fos una segona casa: tinc casa meva, amb la meva mare, que es va fent gran, i després tinc aquesta casa, on he fet moltes amistats.”

Francisco Hinojosa

Com ho fem?

Amb adolescents

Acollim i acompanyem adolescents amb dificultats psicosocials i amb trastorns mentals que es troben ingressats a la Unitat d’Aguts d’Adolescents (UCA) de l’Hospital de les Germanes Hospitalàries de Benito Menni de Sant Boi.

Oferim activitats educatives, culturals i de lleure en el marc inclusiu i comunitari que és la Fundació Marianao per ajudar-los a restablir les seves capacitats personals i que, en la mesura de les possibilitats, tinguin un retorn a l’autonomia i a la socialització.

Amb joves

Zagal ofereix a joves d’entre 18 i 25 anys i amb problemes de salut mental un espai participatiu on se senten còmodes i que els anima a sortir al carrer, fer activitats per gaudir de l’oci i tenir relacions socials amb altres joves que viuen situacions similars a les seves.

Anar al cinema, fer una passejada o visitar una exposició són algunes de les activitats que s’organitzen.

Amb adults

El Club Social Marianao impulsa activitats d’oci i lleure per fomentar els vincles,  la integració amb l’entorn,  l’adquisició d’habilitats i la millora de les competències socials de persones adultes amb problemes de salut mental.

A més, el Club dona suport a les persones que hi participen perquè tinguin una xarxa social de referència, superin els obstacles i assoleixin els seus objectius amb èxit.

Activitats inclusives i comunitàries

El programa de salut mental de la Fundació Marianao treballa des d’una perspectiva inclusiva i afavoreix que les persones amb problemes de salut mental participin en iniciatives comunitàries on puguin compartir espai amb persones sense malaltia mental.

La lliga de futbol sala Esport i Salut n’és un exemple: una lliga que compta amb equips formats per persones amb i sense malaltia mental que comparteixen un espai saludable i enriquidor.

Vols més informació?    Dona ara