En el marc del Curs-taller d’anàlisi de la realitat i compromís social que vam iniciar fa unes setmanes, el proper dilluns 21 de novembre a les 19h tindrà lloc la projecció del documental 72 horas sobre la lluita obrera antifranquista. L’acte tindrà lloc a l’Espai Mercè Rodoreda (plaça Mercè Rodoreda, 3-5  de Sant Boi de Llobregat).

Després de la projecció tindrà lloc un col·loqui amb la participació de Fernando Paniagua, historiador i documentalista de 72 horas, Carlos Vallejo, president de l’Associació Memorial Democràtic dels Treballadors i Treballadores de la SEAT, i els testimonis de Paquita Claveria, vidua de Manolo Murcia, i Isabel Moga. 

Aquesta sessió, que tanca el Bloc I: D’on venim? Memòria històrica, és de caràcter obert i gratuït, així que us animem a participar-hi!  El Curs-taller està organitzat per l´Escola de Formació Social Joan N. García-Nieto de la Fundació Marianao.

72 horas es el segundo documental que he dirigido. Un proyecto muy personal que me ha permitido acercarme a la figura de mi padre, Manolo Murcia, que murió cuando yo apenas tenía 5 años. 72 horas es el resultado de un proceso largo, lleno de tristeza, alegría, decepciones y cargado de emociones y esperanza.

Siempre piensas que puedes hacerlo mejor, que podrías haber aportado más, que te has quedado lejos de donde querías o pretendías llegar… 72 horas es un documental sencillo pero claro y directo, lleno de verdades como puños y permite que sus protagonistas hablen sin tapujos sobre los años sesenta y setenta en la Barcelona bajo la dictadura. Espero que os guste.  Oriol Murcia Claveria