A la Fundació Marianao treballem en diferents reptes que afecten el nostre barri i municipi, i un d’ells és el de la bretxa digital. És per això que busquem oferir recursos per aquelles famílies més vulnerables per tal d’evitar que es quedin enrere en el terreny de les noves tecnologies, cosa que les allunya de poder tenir igualtat d’oportunitats econòmiques i socials.

Un d’aquests recursos és la nova formació realitzada per la Fundació Antigues Caixes Catalanes amb el suport de BBVA a famílies en situacions de vulnerabilitat participants de la Fundació Marianao anomenada “Amb un clic”, que busca donar-los eines TIC perquè puguin tenir autonomia a l’hora de fer tràmits de forma digital.

“És una demanda que feia temps que teníem, ja que ens trobem amb moltes famílies que no saben com demanar l’atur o una cita al metge”, explica Mònica Petit, coordinadora d’Infància a la Fundació Marianao. Així doncs, les tres sessions impartides per l’educadora social Elisenda Collell, les tardes dels dilluns 19 i 26 de febrer i 4 de març, estan enfocades a aprendre a realitzar aquest tipus de gestions.

En la primera sessió, es va ensenyar el funcionament de les principals eines digitals, com el correu electrònic, Google Drive o aplicacions del mòbil; en la segona, com fer peticions i tràmits a nivell català, aprenent a moure’s pel CatSalut o a demanar ajudes al menjador escolar; i la tercera, en les ajudes estatals, com l’atur o la renda mínima garantida.

En aquesta primera edició, s’hi han apuntat 12 dones, 10 de les quals són mares d’infants del Centre Obert, als quals deixen al Casal Infantil a les 17h per començar la formació a les 17.15h. Les altres dues dones formen part del programa de beques de vulnerabilitat de la Fundació, i totes elles rebran un diploma quan acabin la formació.

“La idea és que això sigui una primera experiència per donar pas a futures sessions”, explica Mònica Petit, que assegura que les participants estan tan satisfetes que ja ho estan parlant amb altres famílies que s’hi voldrien apuntar. Un pas més, doncs, per reduir l’enorme bretxa digital que existeix a Sant Boi i arreu de tot l’Estat.