Participació i Comunitat

Acció Ciutadana

Veïns i veïnes troben a la Fundació Marianao un espai on compartir somnis i lluites, organitzar-se i promoure iniciatives per transformar i millorar el seu entorn.

La Fundació Marianao és un espai de referència per a veïns i veïnes amb inquietuds comuns que s’organitzen per impulsar iniciatives de transformació social o incidència pública.

Tots els grups tenen autonomia i llibertat per autogestionar les seves accions amb independència. L’únic requisit que ha de complir un col·lectiu per poder vincular-se a la Fundació Marianao és respectar els Drets Humans.

A més, espais, eines i recursos de la Fundació Marianao es posen a disposició dels col·lectius perquè puguin desenvolupar les seves activitats amb major facilitat.

Col·lectius

Grup Benviure

El Grup Benviure és un col·lectiu de Sant Boi que comparteix la preocupació pel medi ambient, els drets socials i la qualitat de vida i que treballa per una ciutat i comarca més humana, justa i habitable.

Es tracta d’un grup obert a tothom qui vol sumar esforços per lluitar per una societat on el desenvolupament econòmic es realitzi en base a la justícia social i el respecte al medi ambient. Per això, treballen per la sostenibilitat ambiental i perquè es desenvolupi un urbanisme social, al servei de les persones i no dels interessos del poder, econòmics i polítics.

Si tu també vols lluitar amb ells, pots escriure a grupbenviure@marianao.org

Banc del Temps Sant Boi

El Banc del Temps és una iniciativa que pretén intercanviar necessitats per habilitats, sense ànim de lucre ni cap mediació monetària, per tal d’enfortir i fomentar les relacions socials i crear una xarxa de suport comunitari a la ciutat. La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi.

Es tracta d’una iniciativa oberta a la ciutadania i autogestionada per les persones que en formen part.

Si t’agradaria formar part d’aquest projecte, escriu a bancdeltemps@marianao.org

Col·lectiu de les Cases Comunitàries

Les Cases Comunitàries de la Fundació Marianao són dues cases modernistes amb un gran espai exterior comú, que estan essent restaurades amb el suport de persones voluntàries per tal de destinar-les a projectes socials i comunitaris.

El col·lectiu de persones voluntàries es troba un matí a la setmana i realitza tasques de pintura, fusteria, electricitat, hort i restauració de mobles antics, entre d’altres activitats, a més de compartir sempre un esmorzar de germanor.

Si vols sumar-te al col·lectiu, pots escriure a casescomunitaries@marianao.org

Coral Marianao

La Coral Marianao està formada per un col·lectiu de persones que comparteixen l’interès pel cant coral. Es tracta d’una iniciativa comunitària liderada per veïns i veïnes de Marianao, que en molts casos han estat participants o han fet voluntariat de l’entitat, i que al grup coral troben un espai d’aprenentatge, relació i socialització a través de la música.

La Coral Marianao té una mirada oberta a la ciutat i participa activament a la vida santboiana fent el que millor saben: cantar!

Si tu també vols donar el do de pit, pots escriure a coral@marianao.org

Vols més informació?    Dona ara