Participació i Comunitat

Esfera Jove

Promoció i formació per a la participació i el lideratge juvenil.

Esfera Jove és el programa de participació juvenil de la Fundació Marianao i ofereix a joves d’entre 14 i 25 anys espais de trobada, relació i també de formació per apoderar-se i liderar iniciatives que millorin la ciutat.

El programa capacita els joves perquè impulsin iniciatives de transformació social i millora de la seva comunitat, amb autonomia i llibertat. El resultat final és la constitució de col·lectius de joves voluntaris que s’organitzen i desenvolupen projectes socials que reverteixen i enforteixen la comunitat.

Joves del programa de participació juvenil de la Fundació Marianao

“Trobar-te amb amics, fer excursions o relacionar-te en un espai saludable, et fa ser més actiu, és l’ADN Marianao. Sempre hem estat implicats en un munt d’activitats, fer voluntariat forma part de la quotidianitat.”

Àlex Muñoz, Daniel Martínez i Tania Gutiérrez

Com ho fem?

Espai juvenil

L’espai juvenil Lokal9, obert les tardes de dilluns a divendres i d’accés lliure per a qualsevol jove d’entre 15 i 25 anys, és un espai de referència i un punt de trobada de les moltes activitats de participació que diversos grups de joves realitzen a la comunitat. El Lokal9 permet la trobada, l’oci i l’orientació en tot allò que els joves puguin necessitar.

Participació a les aules

L’equip de dinamització de la Fundació Marianao entra a les aules de 3r i 4t d’ESO de l’Institut Marianao per realitzar 4 tallers perquè l’alumnat s’endinsi en el món de la participació i s’impliqui en la millora del seu entorn. La formació culmina amb una experiència pràctica que té un impacte directe a l’institut i que dissenyen, lideren i dinamitzen els mateixos joves.

Curs de dinamització juvenil

Un curs teòric-pràctic de 20 hores de durada en el que un grup de joves de 15 a 25 anys descobreix l’entorn que l’envolta, analitza com és i les principals necessitats socials, per després dissenyar una acció d’intervenció comunitària que tingui un impacte social positiu en algun dels reptes identificats.

Viver juvenil

Els joves organitzats que tenen interès en liderar accions o projectes de millora del seu entorn, disposen al Viver  Juvenil de l’acompanyament tècnic i els recursos necessaris per a desenvolupar les seves propostes.

Vols més informació?    Dona ara