Participació i Comunitat

Horts de Can Pinyol

Els horts comunitaris de Can Pinyol són un espai d’agricultura ecològica on es fomenta l’autogestió i la creació de vincles i xarxes de suport entre els seus participants.

Un hort comunitari és un hort en el qual diverses persones o grups participen i es coordinen per repartir el treball i la producció agrícola. En el cas dels horts comunitaris de Can Pinyol, s’ofereixen 36 parcel·les de 40 m2 cadascuna perquè les conreïn veïns i veïnes amb interès per l’horticultura i també entitats de Sant Boi.

Can Pinyol, a més d’un hort, és un espai de trobada, cohesió social i aprenentatge, amb un fort component participatiu: les persones que conreen els horts s’organitzen en comissions de treball i assemblees mensuals. També s’organitzen formacions i tallers relacionats amb el treball a l’hort i tot el cultiu es fa d’acord amb els criteris d’agricultura ecològica, amb l’objectiu final de l’autoconsum, que per algunes llars suposa poder tenir accés a productes frescs i de temporada i un alleujament econòmic.

Com ho fem?

Agricultura ecològica

Tots els cultius de Can Pinyol són agroecològics: no s’utilitzen pesticides ni fertilitzants químics, es planten llavors de varietats locals, no modificades genèticament ni híbrides, es fa compostatge de la matèria orgànica, es treballa per aconseguir un sòl de qualitat i es potencia la recollida d’aigua de la pluja i la reutilització de les aigües grises, entre d’altres.

Tallers i formacions

A Can Pinyol també s’organitzen formacions i tallers teòric i pràctics orientats a fomentar l’aprenentatge de tècniques d’agricultura ecològica. Tots els tallers són oberts als participants del projecte i també a la ciutadania.

Comissions i assemblees

Les persones que conreen les parcel·les dels Horts de Can Pinyol s’organitzen a través d’una assemblea i de comissions de treball que els permeten gestionar qüestions com la convivència a l’espai, el foment de la biodiversitat a les zones comunes o el manteniment de les eines, el planter i el compost.

Espai accessible per a tothom

Can Pinyol compta amb taules de cultiu per a persones amb mobilitat reduïda perquè qualsevol persona pugui participar al projecte. També, els contenidors de mercaderies reciclats que serveixen com a magatzem, vestidors i serveis són accessibles per a tothom.

Vols més informació?    Dona ara